Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Festival bošnjačke kulture u Istri-Ogranak Pula
Festival bošnjačke kulture u Istri-Ogranak Pula Ispis E-mail
Ponedjeljak, 04 Svibanj 2009

Poštovani posjetitelji,

Obaviještavamo Vas da će se ove godine po četvrti put održati Festival bošnjačke kulture u Istri koji će krenuti iz Pule, a zatim diljem naše Istre (Buzet,Raša,Rovinj,Labin,Kršan).

Prvi u tom ciklusu, pulski Festival bošnjačke kulture u Istri održati će se 9.svibnja (subota) na terasi kluba "Behar" (Ul.Leonardo Da Vinci 11) sa početkom u 19,00 sati.

Nastupiti će Ansambl "Bosana" iz Zagreba, KUD "Đerđef" iz Cazina (BIH), te ostali gosti. U sklopu Festivala održati će se i natjecanje u pripremi tradicionalnih bosanskih specijaliteta, pa ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave na broj: 098-954-0452. Ove godine je dana veća sloboda u izboru jela, tako da se može spremati sve od kuhane hrane,bureka, pita i slastica s jednim uvjetom:DA JELO PRIPADA TRADICIONALNOJ BOSANSKOJ KUHINJI. BROJ JELA NIJE OGRANIČEN,PA SE 1 OSOBA MOŽE NATJECATI U SVIM KATEGORIJAMA. Najbolji/e u pojedinim kategorijama biti će nagrađeni prema skali od prvog do trećeg mjesta u svakoj kategoriji.

Ukoliko Vam nedostaju recepti možete se obratiti gosp.Agiću, autoru knjige "Bosanska tradicionalna kuhinja" na broj: 091-783-7968.

Također Vas pozivamo da pogledate izložbu ručnih radova udruženja Đerđef iz Cazina koja će biti postavljena na terasi kluba "Behar".

Dobrodošli!

 

Zadnja Promjena ( Srijeda, 09 Prosinac 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »