Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nzbi/public_html/includes/joomla.php on line 829
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Najava događaja: Otvorenje 13. Festivala bošnjačke kulture u Istri
Najava događaja: Otvorenje 13. Festivala bošnjačke kulture u Istri Ispis E-mail
Subota, 07 Srpanj 2018

Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre već tradicionalno predstavlja projekte čiji je osnovni cilj razumijevanje, suradnja i povezivanje manjinske zajednice sa većinskim narodom u Istri i Hrvatskoj. Prezentacija stvaralaštva i kulture naše matične domovine najvažniji je korak ka razumijevanju, a zatim i suradnji na svim drugim poljima. 

Održavanjem  Festival bošnjačke kulture u Istri i to na otvorenom, odnosno  na trgovima gradova i općina u kojima djelujemo želimo doprinijeti kvalitetnoj integraciji naše manjine.

 Ovogodišnje otvorenje 13. Festivala bošnjačke kulture u Istri održat će se u subotu, 21.07.2018. godine  na Trgu Forum u Puli sa početkom u 20:30 sati.

Ljepotu sevdalinke približit će nam Kulturno društvo Ljiljan, osnovano 2013. godine i od tada pa do danas bilježi niz zapaženih rezultata u svom djelovanju. Pored ostalih sekcija, najveći broj članova okupljaju  u ansamblu Šadrvan, koji je svakako njihova perjanica i znak prepoznavanja ove udruge. Šadrvan na najljepši  i sebi originalan način, njeguje tradiciju posebnog  bosansko-hercegovačkog glazbenog izričaja – sevdaha. Brojni su njihovi nastupi i nagrade,  kako u Hrvatskoj  tako i u inozemstvu. No, svugdje su svojom originalnošću u aranžmanima, u kojima dominira gitarska pratnja i vokalna širina izvođača, uspjeli plijeniti pažnju i pozitivne kritike brojnih poštovalaca i znalaca sevdaha.

Image

Imat ćemo čast ugostiti istarsku kantautoricu i akademsku glumicu Elis Lovrić. Umjetnica, koju zovu i istarskom vilom, dolazi iz grada Labina i pjeva na istarskom dijalektu, već godinama njeguje poseban i osebujan stil. Za glazbu, tekst i aranžman je zaslužna sama Elis. Svojim jedinstvenim izričajem i glasom već godinama oplemenjuje istarsku scenu promovirajući je u cijelom svijetu. Svoju posvećenost materinjem dijalektu okrunila je produkcijom projekata ”Kolarići”, ”Kanat od mora”, ”Merika” i ”Dva mora” te postala promotorica i ”zaštitni znak” ovog jedinstvenog govora.

Prošle je godine predstavila svoj novi album „Merika“ koji sadrži dvanaest skladbi, a izdala ga je u vlastitoj nakladi „Akcent Studija.“

Image

Autor fotografije: Giordano Cellich 

Predstavit će nam se i Jasmina Makota vokalistica koja je dugi niz godina živjela i školovala se u SAD-u. Jasmina se bavi pjevanjem još od djetinjstva, a okružena zvucima sevdaha u svome domu i sama je započela svoje prve korake u taj svijet što joj donosi veliko zadovoljstvo.

Image

Pozivamo Vas da nam se pridržite u ovoj čarobnoj večeri, u subotu 21.07.2018. na Trgu Forum u Puli. 

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 08 Srpanj 2018 )
 
« Prethodna   Sljedeća »