Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nzbi/public_html/includes/joomla.php on line 829
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre - Osnovan Ogranak NZBI Sveta Nedelja
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Osnovan Ogranak NZBI Sveta Nedelja
Osnovan Ogranak NZBI Sveta Nedelja Ispis E-mail
Subota, 14 Travanj 2018

Na inicijativu članova Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre iz općine Sveta Nedjelja, u četvrtak, 12.04.2018. godine u vijećnici općine Sveta Nedjelja osnovan je ogranak Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Sveta Nedelja. Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre djeluje preko 23 godine i to kroz ogranke  u Puli, Rovinju, Poreču, Labinu i Raši i sada u općini Sveta Nedelja. Naši programski sadržaji usmjereni su na očuvanje običaja, tradicije i kulturne baštine.

Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre jedna je od najstarijih civilnih udruga koje djeluju u Istri, a kroz programske sadržaje aktivno surađuje sa lokalnom zajednicom kako bi se što kvalitetnije integrirali u društvo. Naš način rada i organizacija usmjereni su upravo u tom smjeru.

Predsjednik NZBI Senad Pršić istaknuo je da smo u općini Sveta Nedelja najbrojnija manjina, no do sada nismo bili organizirani. Inicijativa NZBI je da se naši običaji prenesu na mlađe naraštaje kako bi se naša kultura i običaji sačuvali od zaborava. Ideja o osnivanju ogranka pokrenuta je od našeg dugogodišnjeg aktivnog člana Kemala Heveševića koji je i izabran za predsjednika Ogranka Sveta Nedjelja čiju su podršku za osnivanjem ogranka dobili i od samog načelnika Gianvlade Klarića.

Ispred općinskog načelnika Gianvlade Klarića prisutnima se obratila zamjenica načelnika Irene Franković koja je čestitala na osnivanju ogranka NZBI, ali i poželjela da se nastavi živjeti na ovakav način kao i do sada, a to je življenje multikulturalnosti i multietničnosti Istre.  Obećala je da će u budućem radu općina Sveta Nedjelja pružit potporu Ogranku Sveta Nedjelja.

Sjednici su prisustvovali i članovi Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre iz Ogranka Raša i Labin, Ahmet Kavgić i Husejn Mujkanović.

Izabrani predsjednik Ogranka Sveta Nedjelja Kemal Hevešević zahvalio se svima na podršci te obećao da će u budućem radu kroz programske aktivnosti promovirati našu kulturu i običaje, ali i istu sačuvati od zaborava.

Image 

 
« Prethodna   Sljedeća »