Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nzbi/public_html/includes/joomla.php on line 829
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Delegacija Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske posjetila muftiju dr. Aziza ef. Hasanovića
Delegacija Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske posjetila muftiju dr. Aziza ef. Hasanovića Ispis E-mail
Petak, 16 Ožujak 2018

Image

U ponedjeljak, 12.03.2018. godine delegacija Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske (BNZH) u sastavu prof.dr.sc. Sead Berberović tajnik BNZH, dr.  Adis Keranović dopredsjednik BNZH i Mirele Čaušević tajnice NZBI predvođena predsjednikom BNZH Senadom Pršićem posjetila je Islamsku zajednicu Hrvatske u sastavu sa uvaženim muftijom dr. Azizom ef. Hasanovićem i suradnicima Nerminom Botonjićem i Berminom Meškićem.

Razgovor se vodio na temu položaja i stanja bošnjačke manjine u Republici Hrvatskoj. Konstatirali su da je sadašnje stanje razjedinjenost bošnjačkih asocijacija te da je nužno jačati projekte u kojima će se jačati zajedništvo među asocijacijama, a uklanjati neslaganja.

Na kraju sastanka Bermina Meškića, kao člana Savjeta za nacionalne manjine RH, upoznali smo sa programima BNZH kao i njenih županijskih organizacija. Izrazili smo zadovoljstvo što je za člana Savjeta za nacionalne manjine izabrana osoba za koju vjerujemo da će podržati one programe i organizacije koje se temelje na težnji u očuvanju, njegovanju i jačanju bošnjačkog nacionalnog identiteta, kulturne tradicije i običaja, a koje po kriterijima kvalitete i transparentnosti zaslužuju najbolje ocjene prema kriterijima Savjeta za nacionalne manjine RH.

Vjerujemo da je iza nas vrijeme kada se favoriziralo podobne.

Također smo izrazili želju koja je od strane gdina Meškića podržana, da na naše manifestacije koje organizira BNZH, ali i njene županijske članice pozove gospodina Meškića kako bi se osobno upoznao sa radom naših članica.

Sve ovo su aktivnosti na uspostavi što bolje suradnje, a koja bi se proširila i na sve one organizacije i pojedince kojima je  bošnjački interes prioritet, što na kraju znači okupljanje svih pozitivnih snaga oko strateških interesa Bošnjaka u Republici Hrvatskoj koje trebamo zajednički definirati.

http://islamska-zajednica.hr/vijesti/delegacija-bnzh-posjetila-muftiju 

Zadnja Promjena ( Petak, 16 Ožujak 2018 )
 
« Prethodna   Sljedeća »