Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Održana redovna izvještajna Skupština NZBI
Održana redovna izvještajna Skupština NZBI Ispis E-mail
Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016

U skladu sa Zakonom o udrugama i Pravilnikom u petak, 16.12.2016. godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli održana je redovna izvještajna Skupština Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre (NZBI). Skupštni su nazočili delegati iz gradova i općina u kojima djelujemo.

Skupština je usvojila izvještaj o radu predsjednika NZBI i financijski izvještaj te rebalans financijskog plana za 2016. godinu.

Unatoč smanjenim sredstvima koja su nam odobrena za programe u 2016. godini realizacija je bila na najvišoj organizacijskoj razini do sada. Ostajemo i dalje prepoznatljivi u Istri kao jedina Bošnjačka organizacija koja svoje program izvodi na visokoj organizacijskoj razini, transparentnom radu, sukladno pravilima postavljenim od stane organizacija i institucija koje nas prate i financijski podržavaju.

U ovoj godini smo realizirali brojne programe kao što su Dan nezavisnosti BiH, promociju knjige iz naklade NZBI „Kultutni identitet Bošnjaka u Istarskoj županiji“ autorice mr.sc. Aide Muradbegović, 11. Festival Bošnjačke kulture u Istri, promociju knjige „Kad te bajka sastavi, a život rastavi“ autorica Ivane Šešo i Emine Pršić,  Znanstveni skup „Jačanjem identiteta do ravnopravnosti“, komemoraciju povodom obilježavanja genocida u Srebrenici tribinom i izložbom fotografija „Srebrenički genocid 1995“ autora Saliha Brkića, Svečanom akademijom obilježili smo Dan državnosti BiH.

Izdali smo i knjigu „Tko je tko u Bošnjaka u Istarskoj županiji“ čiji su autori prof.dr.sc. Jusuf Šehanović, Mirela Čaušević i Senad Pršić. Sudjelovali smo u brojnim drugim susretima i manifestacijama kako sa bošnjačkim asocijacijama tako i drugim manjinama u Istri, posebno navodimo zapažen nastup na Festivalu multikulturalnosti u IŽ. Razvijali smo i druge oblike suradnje sa organizacijama civilnog društva u Istri kao i u RH, kako sa bošnjačkim predznakom tako i sa drugima koji djeluju pogotovo u Istri.

Razvijali smo i suradnju sa predstavnicima našeg naroda iz BiH, pa nas je tako posjetio i načelnik općine Sanski Most, gospodin Faris Hasanbegović s kojim smo dogovorili buduću suradnju na području kulture, ali i gospodarskih odnosa sa subjektima u Istri.

Svi ovi uspjesi nas raduju posebno jer su oni zaista rezultat zajedničkog i složnog rada velikog broja članova NZBI.  Naravno, sve ovo je i obaveza za naš još bolji rad u 2017. godini.

Isto tako, ovo je vrijeme kada se moramo jasno ograditi od destruktivnog i tendencioznog djelovanja nekih bošnjačkih predstavnika koji u nadolazećim izborima vide priliku za vlastitu promociju i ostvarenje sitnih vlastitih interesa.

Sukladno pravnim propisima Skupština je usvojila Prijedlog plana rada i financijski plan za 2017. godinu. U narednoj godini planirali smo programe i financijsko poslovanje na način da održimo postojeću razinu u broju programa, ali sa još kvalitetnijim izvođenjem te da se usmjerimo na još veću suradnju sa udrugama, institucijama u cilju očuvanja naše kulturne baštine i jačanja našeg identiteta te potpunu integraciju u društvo kao ravnopravni građani. 

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
 

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 25 Prosinac 2016 )
 
« Prethodna   Sljedeća »