Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Senad Pršić, novi predsjednik BNZH
Senad Pršić, novi predsjednik BNZH Ispis E-mail
Subota, 24 Prosinac 2016

Na redovnoj izbornoj Skupštini Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske (BNZH) koja se održala u subotu, 17.12.2016. godine u sjedištu BNZH u Zagrebu izabrano je novo vodstvo Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske.

Prije samog početka Skupštine El-Fatihom odan je posljednji pozdrav predsjedniku BNZ Grada Zagreba i Zagrebačke županije i članu Savjeta za nacionalne manjine RH, rahmetli Dževadu Jogunčiću koji je svojim predanim radom i mudrim promišljanjima dugi niz godina gradio našu Zajednicu. 

Skupštini su nazočili predstavnici županijskih organizacija Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske  iz BNZ Grad Zagreb i Zagrebačka županija, Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre , BNZ Sisačko-moslavačke županije, BNZ Zadrske županije, BNZ Primorsko –goranske županije, BNZ Karlovačke županije.

Za predsjednika Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske od nekoliko pristiglih prijedloga iz županijskih organizacija jednoglasno je izabran predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Senad Pršić, struč.spec.oec.

Na skupštini su izabrani članovi Predsjedništva BNZH, za dopredsjednika izabran je prof. Hase Salihović (BNZ Zadarske županije) i dr. med. Adis Keranović (BNZ Sisačko-moslavačke županije) dok je za tajnicu BNZH izabrana Mirela Čaušević, dipl.iur. (NZBI).

Izabrani su članovi Glavnog odbora, Nadzornog odbora, Suda časti BNZH.  Za člana GO BNZH iz Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre  izabran prim.dr.med. Šefko Dervović i dr.med. Ahmed Makota za člana Suda časti.

Novoizabrani predsjednik BNZH Senad Pršić zahvalio se dosadašnjem predsjedniku BNZH prof.dr.sc. Seadu Berberoviću na ustrajanom radu, kvalitetnim idejama i upornosti u očuvanju naše Zajednice. Također, uputio je zahvalu i članovima Skupštine na ukazanom povjerenju te naglasio da će se i dalje žustro i dostojanstveno boriti za očuvanje naše kulture, običaja i tradicije.  

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
 

 

Zadnja Promjena ( Utorak, 10 Siječanj 2017 )
 
« Prethodna   Sljedeća »