Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow In memoriam: profesor Jusuf Šehanović
In memoriam: profesor Jusuf Šehanović Ispis E-mail
Srijeda, 21 Prosinac 2016

Dragi profesore,

s velikom tugom primili smo vijest da, nažalost, više niste među nama. Vaša dobrota, humanost, smirenost, tolerancija, optimizam i mudrost kojom ste zračili svi mi koji smo Vas poznavali mogli smo samo učiti od Vas kako biti bolji čovjek. Uvijek ste nas motivirali i hrabrili da budemo to što jesmo. U svakoj prilici govorili ste da trebamo biti ponosi što smo Bošnjaci/Bošnjakinje jer smo vrijedni, otvoreni, topli, lijepi, pametni i ljudi koji uvijek opraštaju.  Hvala Vam  što ste s nama kroz brojne Vaše ideje i promišljanja pomogli da  dostojanstveno kroz sve ove godine očuvamo našu kulturnu baštinu. 

Bili ste naš moralni stup i Vaš odlazak nenadoknadiv je gubitak za našu Zajednicu.

 IN MEMORIAM 

Image 

JUSUF ŠEHANOVIĆ

1944. - 2016.

Dragi članovi Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre,  s velikom tugom javljamo Vam tužnu vijest da nas je u ponedjeljak 19. 12., nakon teške bolesti zauvijek napustio naš dragi dopredsjednik NZBI- prof.dr.sc. Jusuf Šehanović. Izražavamo obitelji duboku sućut. Njegovim preseljenjem izgubili smo velikog čovjeka, najvećeg među nama. 

Profesor Šehanović bio je predsjednik Programskog savjeta NZBI (Savjet mudraca), član Glavnog odbora Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske, član Hrvatskog helsinškog odbora (HHO), Društva informatičara Republike Hrvatske (RH), Lions cluba Poreč, Library cluba UK.  

Prof.dr. sc. Jusuf Šehanović  bio je viši znanstveni suradnik i izvanredni profesor, rođen je u Tuzli (Bosna i Hercegovina) 20.01.1944. godine, gdje je s odličnim uspjehom završio gimnaziju, matematički smjer. Prirodno-matematički fakultet, grupa matematika, završio je u Beogradu 1967. godine u redovnom roku. Poslijediplomski studij, informacijske znanosti, završio je i magistrirao 1985. godine, a doktorsku disertaciju, pod nazivom "Utjecaj informacijskih tehnologija na organizacijsku strukturu ugostiteljske i turističke djelatnosti",  obranio je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, 1994. godine.

Jusuf Šehanović živio je i radio u Poreču od 1983. godine. U svom radnom vijeku obnašao je poslove profesora matematike i direktora u srednjoj školi, profesora predmeta "Primijenjene matematike" na višoj školi, te profesora predmeta "Management ugostiteljsko-turističkih poduzeća" na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli. Sada je profesor Informatike na istom fakultetu. Na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču predstojnik je Zavoda za ekonomiju i razvoj u poljoprivredi. U znanstvenoistraživačkom radu bio je istraživač na šest dugoročnih projekata, a sada je glavni istraživač na jednom takvom projektu. Sve projekte financiralo je ili financira Ministarstvo znanosti i tehnologije Republike Hrvatske. Osnovni zadaci Jusufa Šehanovića na tim poslovima bili su: obrada podataka i informacija, postavljanje metodologije i organizacije istraživanja, te upravljanje dugoročnim projektima.

Do sada je dr. sc. J. Šehanović sam ili u suautorstvu napisao više znanstvenih i stručnih radova iz matematike, organizacije, menadžmenta i informacijskih znanosti: 5 knjiga, 4 skripta, 22 poglavlja u knjizi, 22 članka u 14 časopisa (domaći i međunarodni), 32 rada u zbornicima 22 međunarodnih i domaćih znanstvenih skupova, 4 recenzije, više elaborata i dr. Bio je urednik i triju znanstvenih knjiga. Dobitnik je osam radnih priznanja. Njegovo zadnje djelo „Obrazovni, kvalifikacijski i gospodarski resursi Bošnjaka/ Bošnjakinja u IŽ, Tko je tko u Bošnjaka u Istri“  njegov je posljednji poklon Bošnjacima u Istri.

Mi u Nacionalnoj zajednici Bošnjaka Istre izrazito smo Vas cijenili. Bili ste naš član od povjerenja, pouzdanja, akcije, čovjek sa stavom, čovjek od kojega smo učili, član s kojim smo se iskreno ponosili. 

Mi u Nacionalnoj zajednici Bošnjaka Istre zahvalni smo što smo imali priliku poznavati Vas i s Vama živjeti ovozemaljski život. Sretni smo da nas na drugom svijetu dočekuje čovjek kakvi ste Vi.

Neka Vam je laka istarska zemlja u koju ste donijeli plemenitu bosansku dušu!

Dragi profesore, neizmjerno ćete nam nedostajati. Hvala Vam na svemu.

Sahrana našeg dragog profesora Šehanovića održat će se u najužem krugu obitelji. 

 

 

 

 

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 22 Prosinac 2016 )
 
« Prethodna   Sljedeća »