Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Održana redovna izvještajna Skupština NZBI
Održana redovna izvještajna Skupština NZBI Ispis E-mail
Srijeda, 13 Travanj 2016

Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre, u petak, 01.04.2016. godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli održala je redovnu izvještajnu Skupštinu.

Predsjednik Senad Pršić podsjetio je na to da je prethodna godina bila vrlo plodonosna, a to pokazuje i kronološki popis aktivnosti koje smo uspješno realizirali.

U nastavku donosimo kronološki popis realiziranih programa i aktivnosti:

30.01.2015. godine na poziv OraH kroz Programski savjet NZBI i Izvršni odbor NZBI uključili smo  se u javnu raspravu o Integrativnoj manjinskoj politici.                                                                                                                                              

07.02.2015. godine održali smo sastanak predstavnika bošnjačkih asocijacija koje djeluju u Istri na teme: Prilagodba novom Zakonu o udrugama (za voditelje asocijacija održali smo prezentaciju o novom Zakonu o udrugama), Integrativna manjinska politika i Organiziranost bošnjačkih udruga u Istri. 07.03.2015. godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli realizirali smo prigodan program povodom Dana nezavisnosti BiH i Međunarodnog dana žena.

09.05.2015. godine sudjelovanje na 2. Festivalu multikulturalnosti. Ispred NZBI nastupili su: vokalistica Jasmina Makota, Andrej Pezić na harmonici i Enisa Buljubašić, recitacija.

01.05.-31.05.2015. godine naše aktivnosti bile su usmjerene na izbor mladih i obrazovanih kandidata za izbor za Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u; Pula, Rovinj, Poreč i općini Raša, te na nivou Istarske županije.

29.05.2015. godine u hotelu Park Plaza Histria održali smo redovnu izvještajnu Skupštinu NZBI.

11.07.2015. godine – uz projekciju filma „Daleko je Tuzla“ autora Avde Husejnovića obilježili smo 20. godišnjicu genocida u Srebrenici. Projekciji je prisustvovao zastupnik u Europskom parlamentu gospodin Ivan Jakovčić, predstavnici Istarske županije i Grada Pule.

12.09.2015. godine – na trgu Forum u Puli otvorili smo 10. Festival bošnjačke kulture u Istri. Nastupili su: KUD „Bosna“ IŽ, KUD „Đulistan“ Labin, KUD „Kršanski ljijani“ Kršan, Jamina Makota i Andrej Pezić.

19.09.2015. godine – na trgu Rivijera u Rovinju održali smo drugu večer 10. Festivala bošnjačke kulture u Istri. Nastupili su KUD „Safir“ iz Salzburga (Austrija) i KUD „Bosna“ IŽ.

23.10.2015. godine – održana je treća večer 10. Festivala bošnjačke kulture u Istri. Manifestaciju smo održali u prostorijama Zajednice Talijana u Poreču. Nastupili su: Amir Rešidović izvodeći sevdalinke, Denis Šahić (harmonika), KUD „Kršanski ljiljani“ iz Kršana i KUD „Đulistan“ iz Labina. Poseban gost večeri bio je Ismet Isaković glavni urednik „Preporodovog Journala“  koji je ovom prilikom prisutnima besplatno podijelio brojne knjige i časopise. Upriličena je i degustacija bosanskih tradicionalnih jela koje su pripremile članice NZBI.  

06.11.2015. godine – održana je 10. Završna svečanost Festivala bošnjačke kulture u Istri. Na manifestaciji nastupili su: KUD „Vodnjan“ iz Vodnjana“, BKUD „Vodnjan“, KUD „Kršanski ljiljani“ iz Kršana, KUD „Đulistan“ iz Labina, KUD „Buzetski biseri“ iz Buzeta. U glazbenom dijelu programa nastupila je vokalistica Jasmina Makota i Andrej Pezić, Denis Šahić (harmonika) vokalna skupina „Raške bulbulice“ iz Raše. Poseban gost večeri bio je legendarni izvođač sevdalinki g. Ibrica Jusić.

19.12.2015. godine – povodom obilježavanja 20. godišnjice djelovanja NZBI u Domu hrvatskih branitelja u Puli održana je svečana akademija.

Delegati su usvojili Izvjestaj o radu predsjednika za 2015. godinu, financijski izvještaj za 2015. godinu koji je dostupan na stranicama Ministarstva financija RH te prijedlog plana rada i financijski plan za 2016. godinu.

Delegati Skupštine pohvalili su rad, ali i izrazili potporu u daljnjem radu jer ustrajanim radom postižu se rezultati, a tome svjedoči i prošla godina u kojoj smo slavili čak dva jubileja. Obilježena je 20. godišnjica djelovanja NZBI i 10. Festival bošnjačke kulture u Istri.

U nastavku Vam donosimo Izvještaj o radu predsjednika NZBI. 

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
 

Zadnja Promjena ( Srijeda, 13 Travanj 2016 )
 
« Prethodna   Sljedeća »