Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Održana druga večer 10. Festivala Bošnjačke kulture u Istri
Održana druga večer 10. Festivala Bošnjačke kulture u Istri Ispis E-mail
Nedjelja, 27 Rujan 2015

U subotu, 19.09.2015. godine na gradskom trgu Rivijera u Rovinju održana je druga večer 10. Festivala bošnjačke kulture u Istri. Pitoreskni trg Rivijera  sa pozornicom smještenom tik uz more i nadaleko poznatni rovinjski zalazak sunca u pozadini, bili su garancija za potpuni ugođaj za sve posjetitelje. Prisutne je pozdravio predsjednik NZBI Senad Pršić zahvalivši se još jednom svima koji svojim radom doprinose očuvanju naše kulturne baštine.

Program su otvorile domaće snage KUD „Bosna“  IŽ čiji marljivi rad se vidi iz svakog nastupa. Specijalni gosti večeri bili su naši prijatelji iz Salzburga KUD „Safir“  koji su svojim izvedbom sevdalinki, raznolikim igrama te svirkom uživo obogatili ovu večer. Posebno se istaknula igra čoček koja je brzim ritmom dodatno zagrijala publiku. KUD  „Safir“ dobio je ime po dragom kamenu plave boje, koji je simbol vjernosti, cistoce i ljubavi, a neki mu pripisuju i ljekovitost. Te osobine zaista krase i ovo mlado KUD. Vjernost prema  domovini i  obicajima, cistoca u  srcima i ljubav prema muzici, igri i pjesmi zajedničke su nam osobine.  

Na kraju kulturno-umjetničkog programa posjetitelji su mogli degustirati tradicionalna bosanska jela koje su pripremile naše najvrijednije članice, a na sofri (stolu) bilo je od pita, bureka, baklava, hurmašica, tufahija, a hrane je bilo za sve prisutne na trgu. I ovom prilikom se zahvaljujemo zlatnim rukama: Lejli Suljanović, Medini Sejfo, Hamšiji Cvolić, Havi Kenjar i ostalima koji su sudjelovali.  

Pri završetku programa predsjednik Senad Pršić uručio je KUD „Safir“  prigodan poklon umjetnika Alema Hadžiergića, nakon čega se zaigralo kolo duž rovinjske rive.

Zahvaljujemo se pokroviteljima manifestacije: Savjetu za nacionalne manjine RH, Istarskoj županiji i Gradu Rovinju.

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
 

 
« Prethodna   Sljedeća »