Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Održana redovna izvještajna Skupština NZBI
Održana redovna izvještajna Skupština NZBI Ispis E-mail
Subota, 20 Lipanj 2015

Redovna izvještajna Skupština Nacionalne zajednica Bošnjaka Istre, održana je 29.05.2015. godine u hotelu Park Plaza Histria. Osim delegata predstavnika iz Ogranaka Skupštini su nazočili kao gosti članovi Programskog savjeta NZBI te brojni mladi koji su se nedavno učlanili i koji svojim radom žele pomoći pri realizaciji programa NZBI čiji je cilj očuvanje naše kulture, običaja i tradicije. 

Predsjednik Senad Pršić naglasio je važnost obrazovanja te stvaranja novog kadra zajednice koji će se vlastitim znanjem i radom izboriti  za Zakonom zajamčena prava na kulturnu autonomiju, zapošljavanje u skladu sa učešćem u ukupnom stanovništvu i bolje uvjete za vjersko izražavanje naše manjine na prostoru Istarske županije.

Nakon podnesenog Izvješća o radu predsjednika i Izvršnog odbora, Financijskog izvještaja i Izvještaja Nadzornog odbora za izvještajno razdoblje Skupština je jednoglasno usvojila sva izvješća.

Kroz diskusiju delegati su naglasili da je NZBI jedina uređena bošnjačka organizacija koja 20 godina aktivno djeluje u interesu bošnjačkoga naroda, a trošenje financijskih sredstava je transparentno i u skladu sa Zakonom. Našu ozbiljnost i marljivost prepoznao je i Savjet za nacionalne manjine RH te nam je i odobrio financijska sredstva za realizaciju četiri programa, a osim našeg stalnog programa, sada već 10 Festivala bošnjačke kulture u Istri i Obilježavanja 20 obljetnice NZBI sredstva smo dobili i za dvije knjige:  "Obrazovni, kvalifikacijski i gospodarski resursi Bošnjaka u Istarskoj županiji" (Tko je tko u Bošnjaka u IŽ) prof.dr.sc. Jusufa Šehanovića i  "Fotomonografija zavičajne nastave u Istarskoj županiji", mr.sc. Aide Muradbegović.

Pohvale za temeljit i sustavan rad redovito primamo i od odgovornih u tijelima lokalne i regionalne samouprave.

U nastavku Vam donosimo Izvještaj o radu predsjednika Senada Pršića i Izvršnog odbora NZBI. 

Image 

Tekst: M. Čaušević,  foto: Ermina Jukić 

Zadnja Promjena ( Subota, 20 Lipanj 2015 )
 
« Prethodna   Sljedeća »