Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Čari bosanskohercegovačke kulture na Trgu slobode u Poreču
Čari bosanskohercegovačke kulture na Trgu slobode u Poreču Ispis E-mail
Četvrtak, 18 Rujan 2014

Na Trgu slobode u četvrtak, 18.09.2014. godine  oduševljenim posjetiteljima pokazali smo djelić bosanskohercegovačke kulture. Kroz još jednu posebnu večer vodila nas je Jasmina Huskić Brenelli, a  čast  otvorenja Festivala u Poreču pripala je mladoj folklornoj skupini „Merak“ iz Raše koja je kroz tradicionalni ples pokazala ljepotu narodnih nošnji,  a da je Istra multikulturalna, dokazao je i nastup dua mladih albanaca koji su otpjevali albanske narodne pjesme. Naši gosti KUD „Posavina“ pokazali su raskoš nošnji bosanske posavine, a svojim igrama i plesom oduševili sve prisutne. Fenomenalnom izvedbom sevdalinki  u drugom glazbenom dijelu programa počastila nas je izvanredna Jasmina Makota dok ju je na harmonici pratio talentirani Andrej Pezić.  

Na sveopće oduševljenje prisutnih iznenađenje večeri bila je trbušna plesačica Dina Dehni Sow koja je svoji plesom očarala mnogobrojnu publiku.

Ovom prilikom zahvaljujemo se pokrovitelju Gradu Poreču te brojnim pojedincima koji su svojim radom omogućili da se održi još jedna posebna večer bošnjačke kulture. 

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
 

 
« Prethodna   Sljedeća »