Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Čarobna večer na pulskom Forumu
Čarobna večer na pulskom Forumu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 08 Rujan 2014

Na glavnom gradskom trgu pulskom Forumu u petak, 05.09.2014. godine nastavili smo s održavanjem našeg sada već  9. Festivala bošnjačke kulture u Istri. Kao što vam je poznato, usljed katastrofalnih poplava koje su pogodile regiju odgodili smo održavanje Festivala, a sve naše aktivnosti usmjerili smo kako bismo pomogli unesrećenima.

Našim sugrađanima predstavli smo se kroz ples i pjesmu, a osim naše  folklorne sekcije „Merak“ iz Raše koja je i dobitnica priznanja Općine Raša za doprinos u očuvanju naše kulturne baštine i promidžbe Općine Raša,  predstavilo se i relativno mlado KUD „Đulistan“ iz Labina. Izvedbe koreografija oduševile su prisutne, a osobito turiste koji su sa velikim zanimanjem i oduševljenjem pratili nastupe naših mladih folkloraša.

Večer je dodatno začinila i iznimno talentirana Jasmina Makota otpjevavši jedne od najljepših sevdalinki dok ju je na harmonici pratio virtuoz Andrej Pezić.  Bila je ovo zaista čarobna večer na Forumu, a ovom prilikom zahvaljujemo se našim pokroviteljima Gradu Puli, Turističkoj zajednici Grada Pule i Općini Medulin te brojnim pojedincima koji su svojim nesebičnim radom doprinijeli da se ova večer dogodi.  Posebnu zahvalu na podršci upućujemo gospođi Giuseppini Rajko, zamjenici Župana, koja je svojim dolaskom još jednom pokazala da je naša istinska prijateljica.

Zahvaljemo se i medijskim partnerima Radio Puli, Glasu Istre i TV Nova. 

U nastavku možete pročitati članak iz Glasa Istre i pogledati video s portala Regional express.

http://www.glasistre.hr/multimedija/pula_istra/cari-bosanskohercegovacke-kulture-466907

http://regionalexpress.hr/site/more/boshnjachki-festival-na-pulskom-forumu-video/ 

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!

Tekst i foto: M.Č. 

 

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 08 Rujan 2014 )
 
« Prethodna   Sljedeća »