Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nzbi/public_html/includes/joomla.php on line 829
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Održana druga večer 9. Festivala bošnjačke kulture u Istri
Održana druga večer 9. Festivala bošnjačke kulture u Istri Ispis E-mail
Ponedjeljak, 12 Svibanj 2014

Ispred RKUD Rudar u Raši, 11.05.2014. održana je druga večer 9. Festivala bošnjačke kulture u Istri. Prisutnima se obratio predsjednik NZBI Ogranak Raša Elvis Kavgić slijedećim riječima:

„Došao je još jedan  Festival u naš mali slatki grad, još jednu godinu za redom predstavljamo bošnjačku kulturu domicilnom stanovništvu“, a posebnu zahvalu uputio je hanumama na pripremljenim autohtonim jelima bosanskohercegovačke kulture.

Sa bogate sofre mogla su se kušati raznovrsna jela, pite, bureci, japraci, kadaif, nutma, baklava i halva.  Narodne nošnje i ples koje su predstavljale naše ponosne plesačice iz folkorne skupine  „MERAK“, te gosti iz Zagreba  KDBH „PREPOROD“ ženski zbor „BULBULI“ koji su u najljepšem svjetlu pod vodstvom dirigenta Ismeta Kurtovića predstavili naše najmilije sevdalinke dio su programa kojim se predstavila bosanskohercegovačka kultura u Raši.

Raška načelnica Glorija Paliska Bolterstein koja je u prvoj godini svog mandata, prošle godine, dodijelila priznanje Nacionalnoj zajednici Bošnjaka Istre za djelovanje folklorne sekcije „Merak“  na promicanju naše kulturne baštine i promidžbe Općine Raša. U svome govoru priznala je da nakon nastupa skupine „Merak“ jednostavno ne može naći termin kojim može opisati svoju očaranost i zadovoljstvo radom skupine i same zajednice u Raši.

Prisutnima se obratio i predsjednik NZBI Senad Pršić zahvalivši se članovima u općini Raša koji ulažu maksimalni napor pri očuvanju naše kulturne baštine. Podsjetio je prisutne na važnost sudjelovanja na izborima za EU parlament koji će se održati 25. svibnja/maja pozvavši članove da izađu na izbore te da pruže podršku već dokazanom prijatelju Bošnjaka u Istri bivšem Županu Ivanu Jakovčiću.

Najemotivniji događaj večeri priredio je sam Elvis Kavgić, koji se emotivnim govorom ispričao prisutnima što sudjeluje iako mu je nedavno preminuo brat,  rekao je da je želja njegova brata bila da ga vidi na pozornici s mikrofonom u ruci, te je za njegovu dušu, u njegovo ime i otpjevao ilahiju „Šapat imana“ koju je sam napisao. Atmosfera koju je time stvorio bila  je neopisiva, nastala je tišina, svi su se okrenuli ka bini, gledali i slušali, nije bilo osobe koja nije emotivno dirnuta i uspjela savladati emocije....večer je bila neopisiva.

NZBI Ogranak Raša još jednu godinu za redom je opravdala svoje postojanje, dokazala je da svojim radom postižu rezultate i ponovno nas učinila ponosnim Bošnjacima.

(Tekst: M. Čaušević, foto: A. Jukić) 

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
 

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 18 Svibanj 2014 )
 
« Prethodna   Sljedeća »