Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nzbi/public_html/includes/joomla.php on line 829
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Najava događanja: Promocija knjiga
Najava događanja: Promocija knjiga Ispis E-mail
Subota, 03 Svibanj 2014
 
Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre u okviru realizacije stalnog programa 9. Festivala bošnjačke kulture u Istri i Dana Europe u Domu hrvatskih branitelja 09. svibnja 2014. godine organizirat će predstavljanje knjiga istaknutih bosanskohercegovačkih autora:

Esad Bajtal iz Sarajeva, profesor doktor sociologije i filozofije, autor knjige "Neofašizam u etno fraku". Esad Bajtal jedan je od najutjecajnijih intelektualaca u regionu. Poznat je po bespoštednom kritičkom analiziranju situacije u BiH, a sam kaže da živimo u jednoj potpuno fašiziranoj atmosferi, koja je toliko ušla u naše živote da više nismo u stanju da primijetimo da se o tome radi.

Image Nitko za sebe ne kaže: „Ja sam fašista.“ Nitko ne nosi crne uniforme sa kukastim krstom. Sve je to sofisticirano, sve je to uvijeno u nešto. U knjizi on govori o tome etno fraku. 

Slavo Kukić iz Mostara, profesor ekonomije na Sveučilištu u Mostaru, dopisni član akademije BiH, autor knjige "Lopovluk u ime naroda". Ovo je knjiga kolumni koja govori o stvarima o kojima i drugi misle isto, ali šute. Ova knjiga je najavila socijalni bunt u BiH. Sam autor kaže da se bavi temama koje upućuju na kriminal i korupciju političke klase u tom vremenu (knjiga je pisana od 2009 do 2013. godine), političke klase koja je naprosto izmrežena kriminogenim skupinama, ali “lopovluk u ime naroda”, kaže Kukić, ne obuhvaća samo sklonost kriminalu i korupciji političke klase, nego i sklonost naglašenoj političkoj manipulaciji, laganju vlastitog naroda za čije glasove se bore.

Image  Image

Poseban gost  bit će direktor Nacionalne galerije BiH (Collegium Artisticum) Strajo Krsmanović koji kroz svoj rad ulaže veliki napor na približavanju razlomljenog prostora od dogovora u vezi sa jedinstvenim nastupom  do susreta likovnih akademija diljem BiH.

Image

 

Moderator ovog značajnog događaja bit će naš prijatelj poznati glumac Igor Galo koji se osim glume, dugi niz godina bavi i zaštitom ljudskih prava. Član je Igmanske inicijative i Asocijacije multietničkih gradova Jugoistočne Europe, posebno aktivno djeluje na povezivanju i kulturnoj razmjeni na prostoru zemalja bivše Jugoslavije.

Image

U glazbenom dijelu programa nastupit će Jasmina Makota vokalistica koja je dugi niz godina živjela i školovala se u SAD-u. Jasmina se bavi pjevanjem još od djetinstva, a okružena zvucima sevdaha u svome domu, nedavno je i sama započela svoje prve korake u taj svijet što joj donosi veliko zadovoljsvo i sreću.

Image 

 

 

 

Zadnja Promjena ( Subota, 03 Svibanj 2014 )
 
« Prethodna   Sljedeća »