Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nzbi/public_html/includes/joomla.php on line 829
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow U Puli obilježen Dan nezavisnosti BiH
U Puli obilježen Dan nezavisnosti BiH Ispis E-mail
Nedjelja, 02 Ožujak 2014

Povodom Dana nezavisnosti BiH i 93. obljetnice Labinske republike u suradnji sa Gradom Labinom i Narodnim muzejom Labin u četvrtak, 27.02.2014. godine otvorili smo izložbu fotografija Edina Jahića „Bosna i Hercegovina kroz objektiv Edina Jahića“ .  Prisutnima se obratio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina Bruno Hrvatin, a ispred NZBI dopredsjednik prof.dr.sc. Jusuf Šehanović te novoizabrana predsjednica Ogranka Labin Adisa Zulić Gubeljić, mag. paed. Izložba će biti otvorena do 16. ožujka/marta.

Delegacija NZBI položila je vijenac na spomen ploču na Mornaričkom groblju bošnjačkim mornarima i vojnicima palim u Prvom svjetskom ratu.

Centralna svečanost obilježavanja Dana nezavisnosti BiH održana je u subotu 01.03. u Domu hrvatskih branitelja sa prigodnim kulturno-umjetničkim programom. Kroz ovu posebnu večer vodila nas je šarmantna Jasmina Huskić Brenelli. Prisutnima se obratila zamjenica župana gđa. Giuseppina Rajko, predsjednik pulskog gradskog vijeća Robert Cvek, Vladimir Đurišić iz Upravnog odjela za kulturu, te predstavnici albanske i srpske nacionalne manjine Idrisi Sulejmani i Miomir Jeremić. Prigodnim referatom povodom Dana nezavisnosti BiH prisutnima se obratila mr.sc. Aida Muradbegović osvrnuvši se i na trenutnu situaciju u BiH istaknuvši da socijalni nemiri u Bosni i Hercegovini nemaju nacionalnog predznaka već su zahtjevi usmjereni prema dobrobiti svih građana.  

U kulturno umjetničkom dijelu programa Enisa Buljubašić recitirala je stihove Azera Zahića S strancem o Bosni,  dok je fenomenalna Jasmina Makota osebujnim glasom osvojila sve prisutne. Premijerno je izvela sevdalinku Alekse Šantića Emina, te sevdalinku Ah, što ćemo ljubav kriti, dok je u drugom glazbenom bloku s bratom Skenderom Makotom izvela nekoliko jazz standarda. Imali smo čast ugostiti i mladog virtuoza na harmonici Denisa Šahića, dok je naš Amir Rešidović na gitari upotpunio glazbeni program izvodeći poznate sevdalinke.

Ovim putem osobito se zahvaljujemo izvođačima koji su svojim nastupom večer učinili zaista posebnom, našim vrijednim članicama koje su pripremile bosanske slastice te svim prisutnim na dolasku.

(Tekst i foto: M.Č.)

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
 

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 03 Ožujak 2014 )
 
« Prethodna   Sljedeća »