Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Promocija knjige "Istočno od Deytona - Alija izbliza"
Promocija knjige "Istočno od Deytona - Alija izbliza" Ispis E-mail
Subota, 27 Siječanj 2007

U prostorijama "BEHARA" u Puli je sa početkom u 19 sati dana 27.01.2007.god. održana promocija knjige "Istočno od Deytona-Alija izbliza" autora Ademira Jerkovića. Promociji knjige je prisustvovalo oko 70 bošnjakinja i bošnjaka i jedan broj njihovih gostiju, zaljubljenika dobre knjige i promatrača novije povjesti na ovim prostorima. Sama promocija je bila multimedijalno urađena, što je stvaralo dodatni ugođaj.

Adamir Jerković rođen je 1958. godine u Zenici. Istaknuti je bosanskohercegovački novinar i publicist, dobitnik nekoliko novinarskih nagrada i priznanja. Surađivao je sa mnogim domaćim i stranim redakcijama. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Alija Izetbegović imenovao ga je 1998. godine svojim savjetnikom za medije i odnose sa javnošću.

Autor u knjizi vješto vodi čitaoca kroz događaje. Sve je odmjereno, nema nepotrebnog detaljisanja, vodi brigu da točno prenese događaje, a kada smatra za potrebno, predočava kopije pojedinih dokumenata. Knjiga je veoma jednostavna za čitanje i prilagođena je svim čitateljima.

Zainteresiranim preporučujemo priručnu biblioteku Nacionalne Zajednice Bošnjaka Istre, gdje se nalazi i nekoliko primjeraka ove knjige.

*** U sklopu promocije knjige su bile postavljene zidne novine autora Fadila Gračića, sa tematikom agresije na BiH. Autor je crpio materijale iz bosanskohercegovačke i hrvatske štampe . Prisutni su pokazali veliki interes za lijepo obrađenu temu i izrazili želju da se ta izložba prezentira i široj javnosti.

DŽO

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 22 Veljača 2007 )
 
« Prethodna   Sljedeća »