Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nzbi/public_html/includes/joomla.php on line 829
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Općina Raša dodijelila priznanje NZBI
Općina Raša dodijelila priznanje NZBI Ispis E-mail
Nedjelja, 10 Studeni 2013

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Raša uručeno je priznanje Nacionalnoj zajednici Bošnjaka Istre Ogranak Raša za djelovanje folklorne sekcije „Merak“  Raša na promicanju kulture bošnjačke nacionalne manjine i promidžbe Općine Raša.  Priznanje su preuzeli predsjednik NZBI Senad Pršić i predsjednik NZBI Ogranak Raša Elvis Kavgić.

Bogat večernji program nastupom na glavnom gradskom trgu dodatno su začinile folkolrna sekcija NZBI „Merak“  Raša i vokalna skupina koja djeluje pod okriljem NZBI  „Raške bulbulice“ . Solo izvedbom „Što te nema“  bulbulica Enisa Buljubašić nikoga nije ostavila ravnodušnim. 

Zbog toga javno nastupamo, odnosno održavamo naše Festivale bošnjačke kulture u Istri na trgovima gradova i općina u kojima djelujemo, a dolaskom gospođe Glorije Paliska Bolterstein stvari se vidljivo popravljaju. Naša folklorna sekcija “Merak” iz Raše, iako je formirana prije tri godine u svom radu broji zavidan broj nastupa. Od važnijih nastupa izdvajamo nastup na prošlogodišnjem i ovogodišnjem Festivalu, nastup u Istarskom narodnom kazalištu, nastup u emisiji TV Nove “Od subote do subote” nastup u BiH, nastup u Srebrenici, a bitno je napomenuti da su nastupali kao rašani, predstavljajući svoju općinu i našu kluturnu baštinu. Za nas je ovo veliko priznanje, ali i obveza da nastavimo što kvalitetnije raditi na kulturnoj anatomiji. Ova nagrada je rezultat zajedničkog rada svih, a ovom prilikom želimo se zahvaliti i predhodnoj predsjednici NZBI Ogranka Raša Berini Mujkić.

Vodstvo zajednice uvijek je nastojalo dati  podršku u Ogranku kako bi se programi realizirali,  a ovo priznanje potvrda je uspješne integracije naše manjine.        

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
                                                                                                                  

(Tekst i foto: M. Č.) 

Zadnja Promjena ( Utorak, 12 Studeni 2013 )
 
« Prethodna   Sljedeća »