Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nzbi/public_html/includes/joomla.php on line 829
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre - Osnovan Programski savjet NZBI
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Osnovan Programski savjet NZBI
Osnovan Programski savjet NZBI Ispis E-mail
Subota, 26 Listopad 2013

U Domu hrvatskih branitelja u četvrtak, 24.10.2013. godine održana je osnivačka sjednica Programskog savjeta. Nužnost osnivanja  savjetodavnog tijela čiji su članovi uvaženi Bošnjaci i Bošnjakinje iz područja znanosti, obrazovanja, sporta, kulture, umjetnosti i gospodarstva potvrdila je i Skupština NZBI održana 11.05.2013. godine. Zadaća Savjeta je da organima NZBI daje mišljenja o svim važnim pitanjima vezanim za njeno djelovanje, organiziranje, izradu planova razvoja i rada, odnosa s drugim subjektima u zemlji i inozemstvu.

Za predsjednika Programskog savjeta jednoglasno je izabran prof.dr.sc. Jusuf Šehanović, dugogodišnji aktivni član zajednice, dopredsjednik NZBI, član Glavnog odbora Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske, član Izvršnog odbora Hrvatskog helsinškog odbora, redoviti profesor u trajnom zvanju Veleučilišta u Rijeci, profesor na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli, guverner Lions distrikta 126 za Hrvatsku(2011/2012).  

Aktivna Slika

prof.dr.sc. Jusuf Šehanović 

Članovi Programskog savjeta su:

Prof. dr. sc. Hazim Mulić, neuropsihijatar iz Pule, jedan je od osnivača NZBI. U okviru stručnog usavršavanja boravio je na klinikama u Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Austriji. Privatnu neuropsihijatrijsku ordinaciju otvorio je  1992. godine u Puli.

Dževdet Hadžiselimović, ugledni pulski profesor psihologije, član Društva psihologa Istre. Uporan u informiranju ljudi o globalnoj prijetnji koju nose klimatske promjene i motiviranju za očuvanje što povoljnije klime na planetu. 

Mr. sc. Aida Muradbegović, umirovljena profesorica , a radila je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Dr. med. Mina Salihagić, najveće strahote rata dočekala je u rodnom gradu Tešnju. Odnedavno živi i radi u Puli, a nedugo nakon dolaska učlanjuje se u NZBI.

Dr. med. Ahmed Makota, dugogodišnji je aktivni član NZBI. U protekla dva mandata bio je vijećnik županijske skupštine.

Sajto Salković, dipl. oec., član uprave Uniline d.o.o., ratne godine proveo je u rodnom Sarajevu, a po okončanju ratnih strahota dolazi u Pulu.

Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre bavi se očuvanjem tradicije, kulture i običaja, a uz Programski savjet NZBI ove aktivnosti realizirati će se još kvalitetnije naglasio je predsjednik NZBI Senad Pršić. 

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
                                                                                                                                    

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 07 Studeni 2013 )
 
« Prethodna   Sljedeća »