Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nzbi/public_html/includes/joomla.php on line 829
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre
Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Održana redovna izborna Skupština NZBI Ogranak Labin
Održana redovna izborna Skupština NZBI Ogranak Labin Ispis E-mail
Utorak, 08 Listopad 2013

Jučer, 08.10.2013. godine u prostorima školskog kluba mladih "Novi horizonti"  u Labinu održana je redovna izborna Skupština NZBI Ogranak Labin. Funkciju povjerenice od 2011. godine vršila je Mevlida Mujdžić. Mevlida Mujdžić u svom vrlo emotivnom govoru zahvalila se svim članovima koji su nesebično pomagali i pomažu da se Festival bošnjačke kulture u Istri održi na otvorenome, odnosno na Trgu labinskih rudara.  Kako je i sama naglasila, prije dvije godine izašli smo iz baraka i više se ne vraćamo tamo, zauzeli smo dobar pravac, a sada smo konačno na dobrom putu da napravimo značajne promjene  za našu manjinu. Prije dvije godine uradili smo jednu od najljepših stvari, bogatstvo naše kulture i sofre podijeli smo s našim sugrađanima, a mladima smo pokazali da se ne moraju sramiti svog porijekla.  

Skupština je za predsjednicu jednoglasno izabrala  mag. paed. Adisu Zulić Gubeljić koja je i sama u svom govoru naglasila da joj je želja da učini što više za našu manjinu na području Labina, ali i šire. Kako smo kao nacionalna manjina priznati u Republici Hrvatskoj, objektivno je i za očekivati da nas sugrađani i tijela državne uprave podržavaju u radu. Bitno je da se održe tradicija i obilježja naše kulture kako isti ne bi otišli u zaborav, ali treba naglasiti da je svaka promjena za dobrobit našeg naroda i više nego dobro došla naglasila je novoizabrana predsjednica NZBI ogranak Labin. U Izvršni odbor ogranka Labin izabrani su: Selmira Murtić, Ernisa Suljić, Husejn Mujkanović i dosadašnja povjerenica Mevlida Mujdžić. Budućoj  predsjednici uspješan rad poželjeli su predsjednik NZBI Senad Pršić,  dopredsjendici  NZBI prof.dr.sc. Jusuf Šehanović i Merim Omanović.

Nakon održane Skupštine, ostatak večeri svojom izvrsnom glazbom začinio je naš Amir Rešidović.   

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
 

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 10 Listopad 2013 )
 
« Prethodna   Sljedeća »