Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Rovinj, četvrta postaja 8. Festivala bošnjačke kulture u Istri
Rovinj, četvrta postaja 8. Festivala bošnjačke kulture u Istri Ispis E-mail
Nedjelja, 16 Lipanj 2013

Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre nastavlja sa 8. Festivalom bošnjačke kulture u Istri, a nakon otvorenja u Puli, Festival je održan u Labinu i Poreču, a sada je na red došao i jedan od najljepših gradova na obali Istre, Rovinj. Po uzoru na prošlogodišnji Festival i ovaj smo održali na otvorenom, odnosno na Trgu maršala Tita. Nakon kratkog vremena trg je bio pun zainteresiranih posjetitelja koji su pomno pratili bogat program Festivala. Prisutnima je zaželjela dobrodošlicu i ugodnu večer voditeljica programa Jasmina Huskić Brenelli, Edin Omerhodžić predsjednik Ogranka Rovinj i predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Senad Pršić koji je istaknuo osmogodišnju tradiciju promocije bošnjačke kulture, običaja i tradicije kroz program Festivala čiji je cilj upoznati sugrađane sa našom bogatom kulturnom baštinom.

Raskošan program začinili su mlada i sada već iskusna folklorna sekcija Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre „Merak“ iz Raše, Kulturno-umjetničko društvo „Bosna“ Istarske županije, Amir Rešidović iz Poreča koji je senzibilnim pjevanjem najljepših sevdalinki uz pratnju gitare oduševio sve prisutne.

Osim bogatog glazbenog dijela programa uslijedila je i degustacija bosanskih tradicionalnih jela, a posjetitelji su mogli degustirati bureke, pite, hurmašice i baklave. Na kraju programa dodijeljene su zahvalnice članicama koje su pripremile bosanske delicije.

Također, nastavljamo s humanitarnom akcijom u kojoj prikupljamo novčane priloge za našeg prijatelja Miralem Kavgića iz Raše koji je nažalost obolio od teške bolesti.

Zahvaljujemo se pokroviteljima programa Savjetu za nacionalne manjine RH, Gradu Rovinju te medijskim partnerima Glasu Istre i Gradskom Radiju Rovinj.

Posebnu zahvalu upućujemo našim vjernim članovima i prijateljima koji svojim nesebičnim radom pridonose očuvanju naše kulture i tradicije.

(Tekst: M. Čaušević, foto: M. Čaušević i A. Jukić)

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
 

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 16 Lipanj 2013 )
 
« Prethodna   Sljedeća »