Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow U najvećem istarskom gradu obilježen Dan nezavisnosti BiH
U najvećem istarskom gradu obilježen Dan nezavisnosti BiH Ispis E-mail
Ponedjeljak, 04 Ožujak 2013
Prije 21. godinu većina građana BiH 29.02.1992. i 01.03.1992. godine izjasnila se za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda BiH koji u njoj žive. 
Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre, u subotu, 02.03.2013. godine u hotelu Pula,  kao i svake godine do sada uz prigodnu manifestaciju obilježila je i ovaj značajan datum iz naše novije povijesti, a kako je i Dan žena ubrzo, a mi u NZBI posebno pazimo na naše članice jer bez njih zaista bi teško realizirali naše programe i njima smo na posvetili dio programa. 
Program je otvorila voditeljica Edina Softić Sošić recitirajući ulomke iz zbirke poezije „Draga moja majko Bosno“ poznatog bosanskohercegovačkog pjesnika Irfana  Ajanovića. 
Čestitke povodom Dana nezavisnosti BiH uputili su predstavnici albanske, makedonske, mađarske, srpske i romske nacionalne zajednice, član županijske skupštine dr. Ahmed Makota kao i saborski zastupnici Damir Kajin i Peđa Grbin. 
Osim benda koji je cijelu noć dobrom glazbom uveseljavao posjetitelje i dodatno zagrijavao atmosferu, bogat program začinila je folklorna sekcija „Merak“ iz Raše, a iznenađenje večeri na oduševljenje prisutnih bila je poznata trbušna plesačica Dina Dehni iz Rijeke. Naši hrabriji posjetitelji nakon nekog vremena i sami su se okušali u izvedbama sevdalinki i ostalih poznatih pjesama.
Dobre zabave i raspoloženja nije nedostajalo ni u jednom trenutku, pa je zabava potrajala do dugo u noć. 
Ovom prilikom zahvaljujemo svima, koji su ovim kriznim trenucima svojim nesebičnim i bezuvjetnim radom, pomogli da se održi manifestacija povodom Dana nezavisnosti BiH.
 
(tekst i foto: M. Čaušević) 
 
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
 
Zadnja Promjena ( Srijeda, 22 Svibanj 2013 )
 
« Prethodna   Sljedeća »