Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Turnir u malom nogometu
Turnir u malom nogometu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 04 Ožujak 2013

Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre sudjelovala je na malonogometnom turniru  nacionalnih manjina Istarske županije pod nazivom „Sportom do vjerske i nacionalne tolerancije“  koji se održao 24.02.2013. godine u Domu sportova Mate Parlov. Ovogodišnji organizator malonogometnog turnira bila je Nacionalna zajednica Albanaca Istre.

Na malonogometnom turniru sudjelovalo je osam ekipa koje su bile podijeljene u dvije skupine. U prvoj skupini bili su Bošnjaci, Srbi, Romi i Albanci, a drugu skupinu činili su Albanci 1, Romi 1, Albanci Poreč i Albanci Pula. U prvom kolu ekipa Bošnjaka igrala je prvu utakmicu sa Srbima, a Bošnjaci su odnijeli uvjerljivu pobjedu. (4: 0). U utakmici u kojoj su snage odmjerili Bošnjaci i Albanci pobjedu su odnijeli Bošnjaci, pobijedivši Albance sa 2:0.

U polufinalu su se sastali Srbi- Romi 1, rezultat utakmice bio je 2:1 i Bošnjaci i Albanci 1 rezultat utakmice bio je 3:1,. Za treće mjesto Albanci 1 bolji su od Roma 1, a u finalu igrali su Bošnjaci sa Srbima te je rezultat utakmice bio 1:2.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Bošnjak Mumuć Nevzet, a isto tako iz reda Bošnjaka dolazi i najbolji strijelac turnira Haris Žižok. 

Voditelj: Mustafa Škiljan

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 04 Ožujak 2013 )
 
« Prethodna   Sljedeća »