Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Ispravak netočnih navoda
Ispravak netočnih navoda Ispis E-mail
Petak, 01 Ožujak 2013

Zbog krivog navoda u vezi obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH poslali smo Glasu Istre slijedeći tekst:

Predmet: Obilježavanje 1. marta/ ožujaka Dan nezavisnosti BiH


Poštovani,
Dan nezavisnosti BiH je 1. mart/ožujak.
Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre organizira obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine 02. marta/ ožujka u hotelu Pula, sa početkom u 19 sati.
Pozivamo sve bosance i hercegovce kao i ostale sugrađane da nam se priključe na ovoj svečanosti. Za posjetioce je organiziran bogat program uz pjesmu, narodna kola i ples kao i večera. Rezervacije na telefon 098/954-0452.
Inače, na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine preko 66 % građana BiH svih nacionalnosti odlučilo se za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana.
Molimo da objavite ovo priopćenje kao ispravak članka objavljenog u Vašem glasilu pod naslovom „Možemo utjecati na rezultat loklanih izbora“ – podnaslov „U Puli proslava Dana nezavisnosti BiH“.
Naime, glavna tema konferencije je bila proslava Dana nezavisnoti BiH gdje je jasno rečeno da je taj dan 1. mart, a ne 29. februar kako je pogrešno naveo Vaš novinar B. Žižović. Isto tako nije navedeno ni vrijeme održavanja, nego piše sutra, a cilj konferencije bio je obavijestiti naše sugrađane da dođu na svečanost.
Ogorčeni smo što je kao glavna tema naveden naslov u vezan za razgovore o suradnji sa IDS-om i SDP-om na Lokalnim izborima budući da je to samo uzgred spomenuto.
Molimo da objavite ovo priopćenje i ispravak u cilju pravilnog informiranja s novim  naslovom Obilježavanje 1. marta/ ožujaka Dan nezavisnosti BiH u sutrašnjem izdanju kao i na Vašoj internet stranici budući da trpimo štetu zbog netočnih navoda.

Svim građanima BiH čestitamo 1. mart kao Dan nezavisnosti BiH.


S poštovanjem,
Tajništvo NZBI

Zadnja Promjena ( Petak, 01 Ožujak 2013 )
 
« Prethodna   Sljedeća »