Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Održana redovna izborna Skupština Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske
Održana redovna izborna Skupština Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske Ispis E-mail
Ponedjeljak, 18 Veljača 2013

U sjedištu Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske u Ilici 54, u Zagrebu 02.veljače 2013. godine u svečanoj atmosferi održana je redovna izborna Skupština. Redovna izborna Skupština BNZH prema dosadašnjem Statutu održava se svake dvije godine. Skupštini su nazočili brojni uzvanici, među kojima i Saborski zastupnik pet nacionalnih manjina Nedžad Hodžić, predsjednik SDAH Mirsad Srebreniković , Senad Nanić, predsjednik KDBH Preporod, Ferid Dizdarević , predsjednik KUD „Sevdah“ Zagreb i brojni drugi. Skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik Senad Pršić  zahvalivši se brojnim članovima Skupštine na dolasku. Naime,  Skupštini je nazočilo 94 člana iako je  Statutom predviđen  puno manji minimalni broj. Za  predsjednika BNZH  izabran je prof.dr.sc. Sead Berberović, za potpredsjednike Senad Pršić, struč.spec. oec i Alija Avdić, dipl.krim., a za tajnika Senahid Dubravić iz Zagreba. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je  Merim Omanović, za članove izabrani su Denijal Ibrić i Ismet Sefaragić za članove.  Za članove Glavnog odbora izabrani su: prof. Ibrahim Ružnić, prof. Džemal Spahić, prof.dr. sc. Jusuf Šehanović, Adem Smajić, Sifet Hadžihaskić , Asim Kulenović, Senahid Dubravić.

Prof.dr.sc. Sead Berberović  zahvalio se na ukazanom povjerenju te najavio da će i dalje uporno i nepopustljivo raditi na integraciji bošnjačke manjine u RH. 

Na Skupštini je usvojen  i novi Statut BNZH na kojemu se radilo vrlo studiozno, uložen je veliki trud i rad, a sve u cilju poboljšanja kvalitete rada naše Zajednice. 

Dosadašnji predsjednik Senad Pršić  podnio je Skupštini izvješće o radu u proteklom mandatu. Izvješće o radu možete pročitati ovdje.

Nakon Skupštine održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju s našim najboljim studentima.

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
 

Zadnja Promjena ( Srijeda, 20 Veljača 2013 )
 
« Prethodna   Sljedeća »