Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Halal turizam u Istri
Halal turizam u Istri Ispis E-mail
Utorak, 12 Veljača 2013

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Županijska komora Pula u sklopu jubilarne 20. gospodarske izložbe hrane i pića HISTRIA 2013, te Centar za certificiranje Halal kvalitete Zagreb u suradnji sa Nacionalnom zajednicom Bošnjaka Istre 08. veljače 2013. godine u izlaganju Aldina Dugonjića održala je prezentaciju  na temu „Halal turizam",

Ispred HGK prisutne je pozdravila predsjednica Jasna Jaklin Majetić, dok se ispred Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre prisutnima obratio potpredsjednik prof.dr.sc. Jusuf Šehanović. 

Halal turizam je novi oblik turističke ponude koja je već prisutna u svijetu i obično se ne razlikuje mnogo od onoga što mi poznajemo kao turizam.

Sama riječ halal znači dozvoljeno, a u turističkom smislu podrazumijeva da turistima muslimanima budu zadovoljena dva osnovna aspekta, kao što su omogućavanje uvjeta za obavljanje vjerskih obreda i omogućavanje halal hrane.

Halal turizam je u svijetu još u nekoj začetnoj fazi razvoja i taj koncept je star oko četiri godine.

Značajan porast međunarodnog turizma iz muslimanskih zemalja veoma je bitan za zemlje kojemu je zarada od turizma glavni izvor gospodarskog rasta.

Turizam, kao djelatnost, u cjelokupnom gospodarstvu Hrvatske ima vrlo važnu ulogu, a često se spominje kao uzdanica razvoja. Nažalost, u Istri ne postoji niti jedan hotel koji ima Halal certifikat.

U nastavku Vam donosimo predavanje o “Halal turizmu” te upute kako do halal certifikata.

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
 

http://www.hrt.hr/index.php?id=439&tx_ttnews%5btt_news%5d=201132&cHash=80c4b96f99

 

 

Zadnja Promjena ( Utorak, 12 Veljača 2013 )
 
« Prethodna   Sljedeća »