Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow In memoriam: Hadži Munir Dervović-Adže
In memoriam: Hadži Munir Dervović-Adže Ispis E-mail
Ponedjeljak, 10 Prosinac 2012

In memoriam:

Image 

 Hadži Munir Dervović - Adže

1931. – 2012.

 Sa velikom tugom primili smo činjenicu da je naš dragi hadži Munir Dervović, a kojeg smo od milja zvali Adže, preselio na Ahiret u subotu, 24.11.2012. godine. Adže je rođen 20.03.1931. godine u Bijelom Polju, Crna Gora, gdje je završio i gimnaziju.  Živio je i u Skoplju, Banja Luci gdje su ga zatekle strahote rata. Adže 1993. godine dolazi u Puli i odmah se aktivno uključuje u rad naše zajednice. Jedan je od prvih osnivača  Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre još davne 1993. godine. Aktivni je sudionik od kada se tek počela razrađivati ideja o osnivanju Nacionalne zajednice u Istri, kasnije je preuzeo dužnost predsjednika Nadzornog odbora NZBI. Bio je član Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Pule i Istarske županije. 

Adže, kako smo ga svi od milja zvali, do posljednjeg dana nesebično se zalagao za dobrobit naše manjine. Dobrotom, smirenošću, skromnošću i produhovljnošću predstavljao je moralni stup prema kojemu smo se svi ravnali. Uvijek je pružao drugu, treću šansu i nikada se nije odrekao nikoga, jer je iskreno vjerovao u ljudsku dobrotu. Svojim primjerom pokazivao je svima nama kako se ponašaju pravi i iskreni Bošnjaci. Za njega je biti Bošnjak, značilo biti iskren, pošten, dostojanstven, voljeti svoje, ali poštovati i uvažavati tuđe. Svojim životom, odnosom prema svojim sunarodnjacima i sugrađanima, svojim odgovornim odnosom prema svojoj zajednici, Adže je bio i ostao referentna mjera, polazište i uzor za sviju nas koji smo bili njegovi suradnici i poštovatelji.

Adžin odlazak je veliki gubitak za cjelokupnu našu zajednicu i ostat će nam u izuzetno lijepom sjećanju. 

Molimo Njegovu obitelji i najbližu rodbinu da u vijenac tuge za našim dragim Adžom uviju i izraze naše najiskrenije sućuti, a našeg Adžu neka Svevišnji primi u prostranstva lijepog dženeta.

 

Aktivna Slika 

Adžo u krugu svojih najmilijih 

 

 

 

 

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 10 Prosinac 2012 )
 
« Prethodna   Sljedeća »