Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Održan Festival bošnjačke kulture u Istri Ogranak Buzet
Održan Festival bošnjačke kulture u Istri Ogranak Buzet Ispis E-mail
Srijeda, 13 Lipanj 2012

 Festival bošnjačke kulture u Istri održao se 9. lipnja 2012. godine u Ogranku Buzet, u nastavku vam u cjelosti prenosimo članak iz Glasa Istre:

"Zvuci sevdalinke odzvanjali su u subotu u podnožju buzetske starogradske jezgre. Sudionici tradicionalnog Festivala bošnjačke kulture, usprkos povremenoj kiši, uspjeli su ispred Hotela Fontana predstaviti dio svoje tradicije: izvorne pjesme i ples, ali i tradicionalna jela svoga rodnog kraja.

U sklopu Festivala nastupili su članovi KUD-a "Azra" Brčko iz Bosne u Hercegovine, folklorna skupina "Merak" iz Raše, Denis Alićajić na harmonici. Predstavili su se i mladi članovi folklorne skupine "Buzetski biseri": Arijana Krbavčić te Elma Muratagić, dok je program vodila Aida Muratagić.

Osim bogatstva bošnjačke narodne baštine predstavljena je i glazbena te folklorna baština istarskog podneblja u nastupu Folklornog društva "Pazin" iz Pazina.

Na gastrofestu, sudjelovalo je 35 izlagačica s ukupno 105 jela od toga 46 slastica, a ostalo slanih jela. Žiri je u kategoriji kuhanih jela prvo mjesto dodijelio Enesi Hođić, za burek Đulzadi Fejzić, za pite Đevadi Muratagić, a u kategoriji slastica Halidi Mačković.

Pobjednice s lokalnih gastronatjecanja sudjelovat će na županijskom gastrofestu. Najboljima u pripremanju jela podijeljene su nagrade, a sva su se jela mogla degustirati. Zabava je nastavljena uz Estrada band." (G. ČALIĆ ŠVERKO)

O održanom Festival bošnjačke kulture u Istri Ogranak Buzet možete pročitati i na službenim stranicama Grada Buzeta ili klikom na http://www.buzet.hr/index.php?id=111&tx_ttnews[tt_news]=1693&tx_ttnews[backPid]=27&cHash=8fa8b5ad8e

U nastavku Vam prenosimo dio atmosfere kroz fotografije.

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!

Zadnja Promjena ( Srijeda, 13 Lipanj 2012 )
 
« Prethodna   Sljedeća »