Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Zaključak Redovne izvještajne skupštine NZBI
Zaključak Redovne izvještajne skupštine NZBI Ispis E-mail
Utorak, 08 Svibanj 2012
Delegati Skupštine Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre na sjednici održanoj 26.04.2012. godine donijeli su slijedeći zaključak:

U Glasu Istre 17.04.2012. godine objavljen je poziv u kojem gospodin Sadik Muminović u svojstvu predsjednika poziva sve Bošnjake na izvanrednu i izbornu skupštinu Nacionalne zajednice Bošnjaka Pule, a koja će se održati 06. svibnja 2012. godine u prostorima Mjesnog odbora Kaštanjer, odnosno prema obavijesti objavljenom 05.05.2012. godine u Glasu Istre u Domu hrvatskih branitelja u Puli.
Navedeni tekst je zbunio mnoge naše članove, ali i partnere u lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Zvali su nas da  pitaju o čemu se radi. Naime, gospodin Sadik Muminović ne samo da nije predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Pule kako se lažno predstavlja već nije niti član iste.
Svojevremeno je smijenjen sa mjesta predsjednika Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre od koje je prisvojio nošnje , organizirao KUD „Bosna“  Istarske županije privatizirao to društvo i vodao djecu da igraju  i pjevaju Nedžadu Hodžiću na predizbornim dernecima. Takvim djelovanjem su KUD „Bosna“ Istarske županije doveli do toga da je ono brisano za financiranja od strane Republike Hrvatske, odnosno Savjeta za nacionalne manjine, a član Savjeta je Nedžad Hodžić. Prije oko mjesec dana članovi Izvršnog odbora KUD „Bosna“  shvativši u koju su nezavidnu financijsku situaciju dovedeni zatražili su ostavku gospodina  Sadika Muminovića kao predsjednika KUD „Bosna“ Istarske županije. Ostavku je usvojila Izvanredna skupština KUD „Bosna“  Istarske županije, a novo vodstvo je obećalo u roku od mjesec dana podnijeti Skupštini izvješće o financijskom poslovanju u proteklom razdoblju. U međuvremenu Savjet za nacionalne manjine donio je odluku  da se KUD «Bosna» briše iz popisa korisnika državnog proračuna zbog toga što Sadik Muminović nije dostavio financijsko izvješće o utrošenim sredstvima za prošlu godinu.
Inače, cijelo vrijeme je uz  Sadika Muminovića i Mehmed Džekić  koji je reagirao na naše priopćenje objavljeno u Glasu Istre od prošle godine te potvrdio i priznao da vršlja po Istri sa istim tekstom Statuta i osniva udruge Bošnjaka za potrebe BDSH. Mehmed Džekić vodio mu je sve skupštine osim ove zadnje, kao osoba koja se dobro razumije u rad i financiranje udruga što upućuje na zaključak da je znao kako posluje Sadik Muminović, a na kraju ipak i članovi Izvršnog odbora shvate da nešto ne štima kao što je i u ovom slučaju   KUD-a  «Bosna».
Ima jedna grupa ljudi koja godinama djeluje destruktivno, protiv interesa bošnjačkog čovjeka, a za svoju osobnu korist. Oni uvijek  rade tako da se okoriste. Njima je bošnjaštvo, uglavnom verbalno bošnjaštvo, profesija da bi ostvarili svoj probitak, uzeli novce, stekli neki položaj. Zaslijepljeni tim ciljem svakodnevno atakiraju na NZBI. Kradu njen identitet, blate rukovoditelje NZBI, potkupljuju ih, prijete im, lažno se predstavljaju. O tome mi javno govorimo, hrabro se borimo i ne ustručavamo se iznijeti istinu na vidjelo. Da podsjetimo. Reagirajući na njihove objede, IO je dao priopćenje objavljeno u Glasu Istre 08. rujna 2011. godine. Jasno, konkretno, navodeći imena tih osoba uz njihove nepodopštine i štete koje nanose bošnjačkoj manjini.
Nakon izlaska teksta prijetili su nam tužbama, telefonski tražili da se odreknemo teksta.

Na ovo smo morali reagirati budući da se radi o lažnom predstavljanju Sadika Muminovića kako bi javnost i Bošnjaci koje se poziva  bili upoznati što se događa te da mi iz Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre i Pule nemamo ništa s ovim osobama kao ni sa održanom skupštinom.
 

 

 

 
Zadnja Promjena ( Utorak, 15 Svibanj 2012 )
 
« Prethodna   Sljedeća »