Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Savjet Europe zatražio ukidanje entitetskog glasanja, a Daytonci složno odbili
Savjet Europe zatražio ukidanje entitetskog glasanja, a Daytonci složno odbili Ispis E-mail
Ponedjeljak, 30 Siječanj 2012

Poštovani,

u nastavku Vam prenosimo vijesti Bosanskog kongresa- ONLINE GLASNIK Nacionalnog kongresa Republike BiH - br. 764

Piše: Dr. Muhamed Borogovac

Kao sto je poznato, nedavno je Savjet Evrope ogromnom vecinom glasova usvojio rezoluciju kojom se trazi ukidanje entitetskog glasanja u Bosni i Hercegovini.

I kao sto se mnoglo i pretpostaviti, ponovo su BiH politicari, tj. profesionalni daytonski "Srbi, Hrvati i Bosnjaci", slozno odbili pruzenu ruku Savjeta Evrope da se napravi normlana tj. funkcionlna drzava Bosna i Hercegovina. Naime, kao sto smo i ocekivali, politicari RS su incijatiivu Evrope docekali "na noz", karakterisuci je kao "ukidanje Daytona". Iz saopstenja BiH polticara koje slijedi u clansku br. 2 vidjecete da su tu ponovljene standardne prijetnje da ce sa ukidanjem Daytona nestati  i BiH, a znamo da je to laz, jer ce ukidanjem Daytona nestati RS, jer je RS osnovana u Daytonu, a Bosna i Hercegovina je i ranije postojala.

Sutnja "bosnjackih politicara" se moze protumaciti iskljucivo kao njihovo slaganje sa politicarima iz RS, tj. protivljenje inicjativi Evrope. Umjesto da su predstavnici Bosnjaka skocili na noge i spremno docekali incijatiivu Vijeca Evrope, oni su pustili da iz Bosne i Herecgovine idu iskljucivo negativni "srpski" komentari Rezolucije. Dakle, kao i kod reforme policije, Evropa nije dobila saveznika u Bosni i Hercegovini, tj. nasi politicari zvanicno ne dovedose u pitanje entitesko glasanje sada kada su dobili zvnicnu sansu da to ucine. To samo znaci da u BiH postoji konsenzus danasnjih politicara sve tri naroda za entitesko glasanje i da Evropa nema sta tarziti tu, jer se sada vidi da u sustini i nema spora. Jedno je sto bosnjacki politicari govore "za raju" radi svojih reizbora, ali kada im se to ponudi na zvanicnom mjestu oni pokazuju svoje pravo izdajnicko lice, sute ko zaliveni i pustaju da samo RS govori o tom kljucnom pitanju opstanka BiH.

Neka nikoga ne zbunjuje donja tvrdnja Ognjena Tadica da je Evropa donijela Rezoluciju o ukidanju entiteskog glasnja zbog "lobiranja politicara iz Federacije".  Time on jedim udarcem ubija "dve muve". Prvo, to je zgodno kazati zbog srpske javnosti, jer politicari RS ne mogu priznati svome narodu sta neutralna Evropa zaista misli o njihovom projektu, pa zato proizvode nevjerovanu teoriju zavjere da takvi bezveznjaci, kao sto su "politicari iz Federcaije" formiraju misljenje Evrope. Druga korist od te lazi je u cinjenici da se "bosnjackim" politicarima tako daje patriotski kredit medju Bosnjacima i tako ih se cuva na vlasti. Ognjen Tadic vjerovatno veoma dobro zna, da jedino patrioti Republike Bosne i Hercegovine traze ukidanje entitetskog glasanja, a nikako politicari iz Federacije, koji se zaklinju u Dayton.

Znaci u Bosni sve po starom, pravi cetnici i "bosnjacki" pro-cetnici cvrsto drze vlast, miniraju akcije Evrope koje bi mogle naskoditi Republici srpskoj, cekaju da se Evropa umori i odustane od cjelovite BiH, a onda ce sve biti zavrseno za 5 minuta. Narod ce kriviti svijet i Evropu, sto dozvoljava raspad Bosne, izdajnci su u narodu vec uspjesno prosirili terije zavjere kako "stara kurva" Evropa dijeli Bosnu jer mrzi muslimane.

Slijedi pomenuto reagovanje iz Bosne i Hercegovine kojim se prakticno Bosna i Hercegovina usprotivila Rezoluciji Evrope kojom se trazi ukidanje entitetskog glasanja u BiH.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 30 Siječanj 2012 )
 
« Prethodna   Sljedeća »