Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Dan državnosti Bosne i Hercegovine
Dan državnosti Bosne i Hercegovine Ispis E-mail
Srijeda, 07 Prosinac 2011

Kako je ove godine izborna godina u Republici Hrvatskoj, bilo je nemoguće doći do slobodne dvorane 25. studenog  i obilježiti Dan državnosti matične domovine. Stoga je prigodni program održan 1.prosinca 2011. godine u hotelu „Pula“, u Puli, u organizaciji Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre.
Tako je večer krenula stihovima „Zapis o zemlji“ Maka Dizdara, u interpretaciji Džejlane Osmanović, voditeljice večeri. Prisutnima se obratio predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre i Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske,  Senad Pršić. U čestitci prilikom obraćanja prisutnima istaknuo je važnost 25. sutdenog, kao povijesnog čina i datuma. Izrazio je zadovoljstvo  brojem odazvanih, kao i podršku koju u radu Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre uvažava od strane grada Pule i Istarske županije.  Jednako tako predsjednik Pršić je prisutne izvjestio o političkom angažmanu Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske, te predstavio manjinskog kandidata, profesora Ibrahima Ružnića.
Ispred grada Pule Bošnjakinjama i Bošnjacima Dan državnosti čestitao je Vlado Đurišić. Gospodin Đurišić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom bošnjačke manjine sa gradom Pulom, poželio da se takva suradnja nastavi i bude još kvalitetnija. Podržao je odluku Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske i njenog kandidata te mu poželio uspjeh na predstojećim izborima, u svoje osobno ime i u ime Grada Pule. 
Prisutnima se prigodnim govorom obratio i sam kandidat profesor Ibrahim Ružnić.Uz čestitku povodom Dana državnosti istaknuo je sistem, način rada i funkcioniranja manjina i želju da se to poboljša, kako kod Bošnjaka, tako i kod Makedonaca, Crnogoraca, Albanaca i Slovenaca jer su pod zastupstvom jednog manjinskog zastupnika.
Sve najbolje povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine poželio je u svom govoru i doktor Ahmet Makota, vijećnik županijskog vijeća Istarske županije. Uz dosada primjećen pozitivan rad Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre i Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske poželio je uspjeh predloženom kandidatu i još mnogo lijepih zajedničkih projekata.
Ispred Bošnjačke nacionalne zajednice Primorsko-Goranske županije  obratio se Zemir Delić. Osim čestitke povodom Dana državnosti iskazao je i zadovoljstvo suradnjom županijskih organizacija i donešenom odlukom da Bošnjačku nacionalnu zajednicu Hrvatske na ovim izborima zastupa jedan kandidat, profesor Ibrahim Ružnić.
Krenuvši od prvih saznanja o teritorijalnom području Bosne i Hrecegovine, njenih prvih stanovnika, povijesnih događaja koju su je oblikovali, pa do samog čina utemljenja njenih današnjih granica i datuma Dana državnosti u svom obraćanju referirao je profesor Jusuf Šehanović.
Nakon iscrpnih govora i obraćanja prisutnima, recitacijom „S'strancem o Bosni“  Azera Zahića, u interpretaciji Eldine Šabanović, te zvukom sevdaha uveličali su večer i program „Sevdalije“ iz Rijeke.

(Berina Mujkić)

Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!
Kliknite da bi otvorili sliku!

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 08 Prosinac 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »