Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Motivi BNZH da izađe na izbore sa svojim kandidatom
Motivi BNZH da izađe na izbore sa svojim kandidatom Ispis E-mail
Srijeda, 23 Studeni 2011

IZBORI ZA HRVATSKI SABOR

12. izborna jedinica

IBRAHIM RUŽNIĆ, prof.

kandidat za zastupnika albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine

Aktivna Slika

 

Nekoliko crtica iz biografije: Rođen sam 10. siječnja 1956. godine u Šturliću, Općina Cazin, Bosna i Hercegovina. Osnovnu i srednju  školu sam završio u Cazinu, a studij na Pedagoškoj akademiji i Pedagoškom fakultetu u Rijeci, gdje sam stekao VSS – zvanje profesor fizike i tehničkog obrazovanja. Živim sa Suprugom Sekom, kćerkom Emom i sinom Edinom u Rijeci u obiteljskoj kući koju smo sami izgradili. Zaposlen sam u Uredu državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti – Odsjek za prosvjetu i kulturu na poslovima stručnog savjetnika za srednje školstvo i za sport i tehničku kulturu. Na navedenim poslovima radim od 1999. godine. Prije toga, radio sam 18 godina u sustavu školstva u Rijeci i to kao profesor fizike i politehnike.

 

Motivi BNZH da izađe na izbore sa svojim kandidatom:

Nezadovoljstvo radom dosadašnjeg zastupnika. Političke stranke s tzv. bošnjačkim preznakom nisu nosioci programa koji imaju za cilj očuvanje i afirmaciju naših nacionalnih vrijednosti. Njihov je jedini cilj osigurati dobro plaćenu političku poziciju za svoje “lidere”. U toj borbi za pozicije, stranke i njihovi aktivisti unose nemir, razdor i prave podjele među pripadnicima bošnjačkog naroda u Republici Hrvatskoj. Bošnjačku nacionalnu zajednicu stranački čelnici neopravdano doživljavaju kao konkurenciju i rad BNZH ometaju na svakom koraku. Kako saborski zastupnik u Savjetu za nacionalne manjine odlučuje o sufinanciranju programa koje provode udruge nacionalnih manjina, mi u BNZH smo osam godina trpili diskriminaciju. Sad nam se pojavila još jedna stranka. Od novonastale, tzv. bošnjačke stranke, prijeti još veća opasnost da nam još četiri ili osam godina bude uzurpiran saborski mandat. Saborski zastupnik mora služiti udrugama, a ne kao do sada, da ometa rad udruga koje nisu lojalni interesima stranačkog vođe. Čelnici tzv. bošnjačkih stranaka nisu članovi niti jedne bošnjačke udruge, što jasno govori što misle o volonterskom radu za dobrobit svojih sunarodnjaka.

  

Zato: Bošnjaška nacionalna zajednica Hrvatske na izbore izlazi sa svojim kandidatom. Nama u BNZH i našim županiskim organizacijama je cilj očuvanje bošnjačkog nacionalnog identiteta i sprečavanja asimilacije Bošnjaka u Republici Hrvatskoj. Na tim programima radimo i ustrajavamo. Kako to radim, ocijenite sami. Zaslužujemo li podršku, procijenite sami. Ako mislite da je očuvanje bošnjačkog nacionalnog identiteta u RH, bošnjački interes, dajte podršku kandidatu BNZH. Na vama je odgovornost i vi ste na potezu.

  Broj 9 je naš sretan broj

Zaokružite kandidata pod rednim brojem 9 profesora Ibrahima Ružnića, pa neka devetka bude i vaš sretni broj.

HVALA!

Zadnja Promjena ( Srijeda, 23 Studeni 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »