Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Bajramsko druženje u Buzetu
Bajramsko druženje u Buzetu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 14 Studeni 2011


Bajramsko druženje održano je 12.11.2011. godine u hotelu „Fontana“ s početkom u 19 sati. Otvreno je pjesmom rahmetli Safeta Isovića „Šehidski rastanak“,  nakon čega je Igor Muratagić recitacijom dove  „Gospodaru moj“ prof. Hamde Ćame dodatno uveličao otvorenje bajramskog druženja.
Predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre- ogranak Buzet prof. Muhamed Muratagić pozdravio je sve prisutne, te uputio pozdrav gostima i zahvalio se na dolasku gradonačelniku Grada Buzeta mr.sc. Valteru Flegu, predsjedniku Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske, Senadu Pršiću, predstavnicima Mjesnog odbora „Fontana“ Buzet, predsjedniku Sabora islamske zajednice RH Mirsadu Kugiću, predsjedniku Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Pule Merimu Omanoviću, predsjedniku NZBI- ogranak Poreč prof. dr.sc. Jusufu Šehanoviću kao i mnogim drugim prijateljima.
Prisutnima je u svom obraćanju čestitao Kurban Bajram gradonačelnik Grada Buzeta mr.sc. Valter Flego te pohvalio izvrsnu suradnju grada Buzeta s Nacionalnom zajednicom Bošnjaka Istre na nivou županije, ali je i istaknuo i pohvalio rad ogranka Buzet.
Predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske i Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Senad Pršić u svom govoru naglasio je kako Bošnjaci Buzeta na izuzetno lijep i dostojanstven način obilježavaju naše blagdane te njeguju kulturnu baštinu. Zahvalio se na velikom doprinosu NZBI i BNZH prof. Muhamedu Muratagiću kao i gradonačelniku Valteru Flegu koji je iskrenu podršku pokazao nebrojeno puta kroz suradnju NZBI.

Prisutnima se obratio i predsjednik NZBI-ogranak Poreč prof.dr.sc. Jusuf Šehanović pohvalivši suradnju ogranka Buzet s predstavnicima lokalne uprave. Posebno je istaknuo činjenicu da s ponosom trebamo nositi ime Bošnjak i Bošnjakinja te ga i s ponosom, u svakoj prigodi, trebamo i isticati. Bošnjaci/Bošnjakinje su vrijedni, pošteni, tolerantni, bogami i lijepi, duhoviti ali i obrazovani, kulturan i ponosan narod koji volimi svoje susjede naglasio je u svom obraćanju prof.dr.sc. Jusuf Šehanović.

Druženje je nastavljeno uz degustaciju bosanskih i istarskih tradcionalnih jela i slastica.
Poseban pečat čitavom ugođaju dale su dvije folklorne skupine, „Buzetski biseri“ iz Buzeta  i „Merak“ iz Raše.
U ugodnoj atmosferi druženje je potrajalo do kasno u noć.
fotografije: Berina Mujkić

Zadnja Promjena ( Srijeda, 16 Studeni 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »