Nacionalna Zajednica Bošnjaka Istre  
Novosti arrow Novosti arrow Poziv-V. Konvoj "DA SE NIKAD NE ZABORAVI"
Poziv-V. Konvoj "DA SE NIKAD NE ZABORAVI" Ispis E-mail
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011

Poštovani,

Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Pule i
Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji s drugim Vijećima bošnjačke nacionalne manjine  u RH, u spomen žrtvama srebreničkog genocida 27. i 28. svibnja 2011. godine organizira V. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja pod nazivom „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“. Namjera je organizatora Konvoja okupiti mlade iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine koji bi u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odali počast nevino stradalim Bošnjacima u srpnju 1995. godine. Srebrenički genocid, najveće stradanje Bošnjaka u novijoj povijesti, postao je nezaobilazni dio bošnjačkog identiteta o kojem mladi ljudi najbolje mogu naučiti iz neposrednog susreta s preživjelim svjedocima na mjestu zločina.
Europski parlament 11. srpanj je proglasio Danom sjećanja na genocid u Srebrenici što je potvrdio i Hrvatski sabor, a ove godine u Skupštini općine Srebrenica usvojena je Rezolucija o Srebrenici. Organizacijom Konvoja koji je postao tradicionalno godišnje okupljanje mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja drugih nacionalnosti Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba želi skrenuti pozornost javnosti na ovaj stravičan događaj koji se desio u Europi 20-tog stoljeća.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se pridruže Konvoju.Svoje prijave možete slati na e-mail adresu: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili se možete prijaviti na broj telefona 098 954 0452 najkasnije do 15.05.2011. godine.

U nastavku Vam donosimo program  V. Konvoja mladih Bošnjaka RH i njihovih prijatelja "DA SE NIKAD NE ZABORAVI" 27.-28.05.2011.godine.

 

 

Zadnja Promjena ( Petak, 13 Svibanj 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »